onsdag 22 januari 2014

Länk i skogen

God dag! Idag skriver jag (Lina) mitt första inlägg på bloggen.  Jag är alltså en 14 årig flicka som brukar rida åsnorna, pyssla, lyssna på musik mm. Emmy är min storasyster och vi har tillsammans skapat den här bloggen.

Idag fick vi skjuts med Emmys kompis till stallet vid 17-tiden. Vi började med att hämta kärran och efter det hämtade vi åsnorna. Stackarna skulle just få mat då vi tog dem men nu fick de jobba för maten. Vi tog in dem i stallet och började borsta dem relativt fort så vi skulle komma ut innan det blev riktigt mörkt ute. Med oss kom J och Jo som red tandem på Jo´s häst och A på J´s häst. Vi hade på oss massor med reflexer och så for vi. Vi red till Bitantvägen (samma väg som Emmy for igår) och tillbaka. Dolci hade lite problem med att stå stilla i början för alla andra var redan färdiga och orka inte stå stilla. Eftersom hästarna gick snabbare än åsnorna blev vi alltid efter och vi kunde inte trava efter dem eftersom Jo´s häst kunde bli rädd, men däremot ville  Dolci gå jätte fort och trava ikapp de andra för att inte bli efter, vilket gjorde att Emmy fick bråka med henne för att hon skulle hållas i skritt, vilket gjorde ritten mindre trevlig. Till slut bestämde vi att vi skulle gå skilda vägar för att hästarna skulle komma hem snabbare och Dolci skulle gå mer koncentrerat, vilket hon sen gjorde!

Bild från igår: Dolci
Jag som red Sissi hade däremot riktigt trevligt eftersom Sissi gick så fint och bra framåt, dock blev det kallt av att bara "sitta" där. Vi bestämde då att inte rida ute i skogen då det är över -15 eftersom det blir både kallt för oss och åsnorna fast Dolci hade ett fleece täcke och Sissi hade dubbla fleece täcken. Vi travade en del och  Sissi hade lite svårt att komma igång men travade sen jätte fint och energiskt!
Efter ca 45 minuter kom vi tillbaka och vi tog in dem, tog av sakerna och borstade åsnorna.
 Som belöning fick dom varsin godis bit :) vi förde dem sen till sin box och dom fick äta i lugn och ro medan vi gick och fixade sadel, träns, sele etc. Vi plockade undan våra saker och fick sen skjuts hem med J. En kall med kiva länk! :) 

- Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar